Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، طرح افق قرار بود از ابتدای سال ۹۹ اجرا شود تا بازار گوشی تلفن همراه به طور کامل شفافیت پیدا کند. به گفته برخی از کارشناسان بازار موبایل، با اجرایی شدن طرح افق تمام واردکنندگان به محض وارد کردن یک دستگاه موبایل، باید اسناد آن را در سامانه ثبت کنند و فروشندگان عمده نیز وقتی از آنها موبایل را می‌خرند، خریدشان و قیمت خریدشان را در انبار الکترونیکی اظهار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از آن مردم می‌توانند در هنگام خرید از قیمت رسمی و ثبت شده موبایل اطلاع پیدا کنند و امکان احتکار و قاچاق گوشی بیش از پیش کاهش خواهد یافت.

پیش از این حسین یوسفیان مدیر سامانه همتا، گفته بود که تمامی زیرساخت اجرا شدن طرح افق فراهم شده است و اتصال سامانه همتا با تمامی نهادهای ذی‌ربط برای اجرای این طرح انجام شده است. به گفته وی طرح افق مانند طرح رجیستری باید پله پله و مرحله به مرحله اجرایی شود تا بازار وارد شوک نشده و مشکلات آن به مرور زمان برطرف شود.

با وجود اینکه به پایان سال ۱۳۹۹ نزدیک شده‌ایم، طرح افق هنوز اجرایی نشده است. به همین جهت و برای روشن شدن ابعاد این مسئله به نزد امیر اسحاقی دبیر انجمن واردکنندگان موبایل رفته و در این باره با وی گفت‌وگو کردیم.

شفافیت کامل بازار موبایل با اجرای طرح افق

اسحاقی با بیان اینکه اجرای طرح افق یکی از مهمترین دغدغه‌های واردکنندگان موبایل است، گفت: پس از نوسانات قیمت ارز در سال‌های گذشته و نابسامانی‌های پیش‌آمده در بازار موبایل در سال ۱۳۹۷، به نظر می‌رسد که اجرای طرحی که بتواند شفافیت بازار موبایل را افزایش دهد الزامی بوده و تمام بازیگران بازار موبایل که به دنبال شفافیت هستند از اجرای چنین طرحی حمایت می‌کنند.

وی افزود: واردکنندگان موبایل از ابتدای زنجیره واردات این کالا، شناسه رجیستری دریافت کرده و اسناد خود را در سامانه همتا ثبت می‌کنند و بعد از آن قیمت گوشی تلفن همراه را محاسبه کرده و ارز خود را نیز از سامانه نیما دریافت می‌کنند و در نهایت قیمت مصرف کننده نیز در سامانه ۱۲۴ ثبت می‌شود.

علت تأخیر در اجرایی شدن طرح افق چیست؟

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با بیان اینکه آمادگی لازم برای اجرایی شدن طرح افق وجود دارد، ادامه داد: امیدواریم سامانه افق توان فنی لازم را دارا باشد و بتواند فرآیند واردات و فروش موبایل را به صورت کامل تحت رصد قرار دهد. اجرایی شدن طرح افق مطالبه اصلی صنف واردکنندگان موبایل بوده و متأسفانه به دلیل کمبود بودجه و عدم هماهنگی برخی از نهادهای دولتی تاکنون اجرایی نشده است.

وی با بیان اینکه بازرگانان و واردکنندگان رسمی موبایل ملزم به صدور فاکتور رسمی هستند، گفت: همچنین واردکنندگان اسناد خود را به سازمان امور مالیاتی تحویل می‌دهند و مخالفتی با اجرایی شدن طرح افق ندارند؛ سامانه افق می‌بایست پاسخگوی بازرگانان باشد، چرا که نزدیک به ۵۰ درصد از ۴۸۷ شرکت واردکننده موبایل در حال فعالیت بوده و از طرف دیگر ۷۵ هزار واحد صنفی در بخش فروش موبایل در حال فعالیت هستند. امیدواریم این سامانه قدرت پردازش حجم خرید و فروش موبایل را دارا باشد و بتواند اسناد ثبت شده را تحت بررسی قرار دهد.

لزوم اجرای مرحله به مرحله طرح افق

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در ادامه اظهار داشت: بهتر است در ابتدا طرح افق در حالت پایلوت اجرایی شود و از این طریق مشکلات و نواقص این سامانه شناسایی و برطرف شود و بعد از آن به مرور تمام زنجیره وارد سامانه شده و مانند طرح رجیستری با موفقیت همراه شود.

وی در ادامه افزود: با اجرایی شدن طرح افق، بازار تلفن همراه جزء معدود  کالاهایی می‌شود که از ابتدای واردات تا انتهای زنجیره توزیع و فروش، شفافیت می‌شود و تا بدین ترتیب از وقوع احتکار و گران‌فروشی جلوگیری ‌شود. در این طرح به طور همزمان منافع مصرف‌کنندگان و اصناف مرتبط با بازار موبایل تأمین می‌شود.

رجیستری عامل گرانی موبایل نبوده است

اسحاقی با تأکید بر اینکه طرح رجیستری باعث گرانی گوشی تلفن همراه نبوده است، اظهار داشت: با وجود بیش از ۴۸۰ شرکت وارد کننده رقابت زیادی در فروش و عرضه گوشی‌های موبایل ایجاد شده است. در حال حاضر علاوه بر سفارش‌های ثبت شده که در حال وارد شدن به کشور هستند، تعداد ۲میلیون گوشی تلفن همراه خاموش و فروخته نشده در فروشگاه‌های موبایل وجود دارد.

وی افزود: اکنون تقاضا بر عرضه پیشی گرفته است و بازار موبایل بسیار رقابتی شده است؛ بر همین اساس قیمت‌ها بسیار کاهش پیدا کرده و برای مصرف‌کنندگان جذابیت دارد. به طوری که در حال حاضر قیمت گوشی‌ موبایل در تهران از بازار دبی و فوب منطقه ارزان‌تر است. اگر بانک مرکزی و وزارت صمت روند واردات گوشی را تسهیل کنند و این فرآیند به صورت منظم و منطقی ادامه پیدا کند، قطعا بازار آرام و با ثبات خواهد بود.

ثبات و آرامش بازار موبایل در شب عید

اسحاقی با بیان اینکه موجودی بازار برای شب عید کافی است، اظهار داشت: مردم نباید نگرانی در مورد کمبود موبایل در شب سال نو داشته باشند و گوشی به اندازه کافی برای ماه‌های اسفند و فروردین موجود بوده و گوشی‌‎های ثبت سفارش شده نیز در حال ورود به کشور هستند.

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با اشاره به اینکه قیمت گوشی در سامانه ۱۲۴ ثبت می‌شود، گفت: در صورت اجرای طرح افق مصرف کننده می‌بایست از قیمت گوشی خریداری شده اطلاع یابد و از طریق استعلام  IMEIگوشی بتواند قبل از خرید قیمت را استعلام کند. متأسفانه مردم در حال حاضر از قیمت دقیق گوشی‌های تلفن همراه  اطلاعی ندارند.

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس طرح افق (رصد موجودی و قیمت گوشی تلفن همراه) تمامی واردکنندگان، عمده‌فروشنان و خرده فروشندگان تلفن همراه و گوشی موبایل هوشمند، می‌بایست اسناد و فاکتورهای خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. پیش از این طرح رجیستری برای مقابله با قاچاق گوشی موبایل و تلفن همراه در سال ۱۳۹۶ اجرایی شد. اما برای کنترل هرچه بهتر بازار موبایل و جلوگری از احتکار این کالا، می‌بایست تعداد گوشی‌های وارد شده در کشور مشخص باشد، به همین منظور تمامی گوشی‌های تلفن همراه باید بر اساس طرح افق در سامانه جامع تجارت ثبت و رصد شوند.

۲۲۳۲۲۳

کد خبر 1494607

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: موبایل گوشی هوشمند طرح رجیستری موبایل گوشی تلفن همراه بازار موبایل طرح رجیستری اجرای طرح قیمت گوشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۲۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین باند قاچاق موبایل در یزد متلاشی شد

به گزارش قدس آنلاین، بر اساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که ۱۳ متهم با وارد کردن غیرمجاز داده‌های الکترونیکی در سامانه گمرکی به وسیله ورود اطلاعات نادرست مربوط به شماره گذرنامه و با سوء استفاده از کدملی و کد فراگیر افراد از طریق دفاتر صدور سیم کارت به عنوان مسافر ورودی هویت های جعلی را ثبت کرده‌اند.

همچنین با وارد کردن اطلاعات شناسه IMEI و مدل و مشخصات تلفن همراه تحت رویه مسافری بدون رعایت تشریفات گمرکی، کد فعال سازی دریافت نموده و بدین صورت دست به اقدامات مجرمانه زده‌اند.

بر این اساس، تعداد ۷ هزار و ۳۳۷ دستگاه گوشی تلفن همراه با ارزش ۲۷۰ میلیارد تومان به صورت قاچاق وارد شده است.

در نهایت با تکمیل تحقیقات در دادسرای یزد، قرار جلب به دادرسی متهمان به اتهاماتی از قبیل مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفه ای، دسترسی غیرمجاز به سامانه های مخابراتی و جعل رایانه ای صادر شد و پرونده پس از صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بزرگترین باند قاچاق موبایل در یزد متلاشی شد
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • قیمت گوشی امروز 8 اردیبهشت 1403
  • هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین گوشی هوشمند بازار
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش