Web Analytics Made Easy - Statcounter

منظمی تهرانی گفت: هنوز پایتخت به شهر ایمن تبدیل نشده و تحقق این مهم زمان‌بر است و شهر تهران به شهر پایدار در افق 1404 تبدیل نمی شود.

به گزارش برنا؛ هنوز حافظه تاریخی کشور اتفاقات متعدد در بوستان‌ها به دلیل عدم ایمنی را از یاد نبرده است. حوادث اسفباری که کام خانواده ها را تلخ کرده و فرزندانشان را ناقص یا ناکام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گفته‌های زهرا صداعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران مهر 98، 10 هزار خطر در 350 بوستان تهران شناسایی شده است.

بر اساس نتایج به دست آمده از پایش الزامات HSE (ایمنی، سلامت و محیط زیست) که با همکاری چند دانشگاه و در 8 محور اصلی از جمله اماکن عمومی همچون پارک‌ها و فضای سبز، مراکز تفریحی، سینماها، مراکز تجاری و مذهبی با تجزیه و تحلیل حوادث، شناسایی مخاطرات و ارزیابی ریسک، بازرسی‌های مستمر ایمنی و بهداشتی، تدوین دستورالعمل و روش‌های اجرایی کار و آموزش همگانی انجام شده است 7 هزار خطر در حوزه ایمنی و بهداشت و 3 هزار خطر در حوزه محیط زیست گزارش شده است. در این میان مخاطرات فیزیکی با 65 درصد و در مخاطرات فیزیکی مواجهه با برق گرفتگی با 21 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. رییس کمیسیون سلامت، محیط‌ زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران از آمار دیگری گفته که از نتایج بررسی ایمنی کودکان در زمین‌های بازی پارک‌های شهری اعم از پارک‌های محلی و ناحیه‌ای منتخب 5 منطقه در نواحی شمال، جنوب، مرکز، شرق و غرب تهران به دست آمده است، نتایجی که نشان می‌دهد بیش از 68 درصد وسایل بازی پارک‌ها می‌تواند مخاطرات و آسیب‌هایی را برای کودکان به همراه داشته باشد.

تمهیدات شهرداری تهران برای ارتقای ایمنی پارک‌ها

غزاله منظمی تهرانی، استادیار دانشگاه و متخصص حوزه HSE شهری در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: شهرداری تهران برای ارتقای ایمنی پارک‌ها تمهیداتی ایجاد کرده است. در حال حاضر به‌دنبال ایجاد مدیریت در بوستان‌ها و سازمان‌ها در حوزه سلامت هستیم.

راهکارهایی برای کاهش مخاطرات  

این عضو هیات علمی دانشکده سلامت ایمنی و محیط زیست –دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی افزود: در این اقدام شهرداری تهران در پی ارزیابی مخاطرات در بوستان‌ها کشور است. در این شرایط راهکارهایی را در نظر گرفته که به‌دنبال آن میزان مخاطرات را کاهش دهد. درضمن بوستان‌ها یک بخش از  اقدامات انجام شده برای ارتقای ایمنی شهر تهران محسوب می‌شوند.

منظمی تصریح کرد: در سازمان زیباسازی شهرداری اقدامات متعدد در حال انجام است، طبیعتا اجرای این اقدامات و بهینه‌سازی بوستان‌ها و دیگر معابر شهری زمان‌بر است. اقدامات بر اساس افق 1404 پیش می‌رود.

 او ادامه داد: شاید در افق 1404 بهینه‌سازی پارک‌ها محقق نشود. در این شرایط در حوزه‌ها و مناطق دیگر حوادثی رخ نمی‌دهد و این روند زمان‌بر است و شهرداری به‌شکل واگذاری به افراد غیر این اقدام را انجام می‌دهد.

هدف تحقق شهر ایمن و شهر پایدار است

 منظمی تهرانی تصریح‌کرد: باید به سمت شهر ایمن و شهر پایدار حرکت کرد. این فرآیند زمان‌بر است. راه‌حل‌ها هم مشخص شده است. تمامی این روندها انجام شده است. بسیاری از سازمان‌ها هم در سیستم مدیریتی انجام شده و پروژه ارزیابی ریسک از سوی شهرداری پیش می‌روند که این پروژه حتی شامل ایمن‌سازی پل‌های عابر پیاده هم می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشکده سلامت ایمنی و محیط زیست –دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی افزود: از سوی شهرداری اقدامات مناسبی در حال انجام است. هرچند مردم ما عجول و خواستار دسترسی به شهر پایدار در کمترین زمان هستند.

او درباره میزان ایمنی بوستان‌های پایتخت گفت: در این اقدام فرهنگ کار کردن ایمن به افراد آموزش داده می‌شود. ایمن رفتار کردن باعث می‌شود تا آسیب‌رسانی به فرد کاهش پیدا کند. برای مثال قرار بود در شهرداری منطقه 22 کوتاه‌‎ترین ساختمان‌ها ساخته شوند، اما در منطقه 22 بلند مرتبه‌سازی را شاهد هستیم. هرچند اقدامات در مدیریت شهری به سمت مدیریت پایدار پیش می‌رود.

نمی‌توان شهر را ایمن دانست

منظمی تهرانی درباره میزان ایمنی فضای شهری و پل عابر ایمن در سطح شهر تصریح کرد: این پروژه گسترده است. شهرداری در راستای افق 1404 وارد عمل می‌شود. این اقدام دشوار است، چون در این روند بسیاری از اقدامات انجام شده است. بسیاری از ساخت‌وساز پارک و وسایل در شهر تهران انجام شده است. برای مثال پردیس بر روی خط گسل زلزله ساخته شده است. بسیاری از اتفاقات افتاده و نمی‌توان شهر را ایمن دانست. بسیاری از اقدامات به شکل مناسب ساخته نشده است. بسیاری از برج‌سازی‌ها انجام شده است. در این اقدام روند ایمنی فعالیت‌ها مدنظر قرار می‌گیرد.

در افق 1404 شهر تهران به شهر پایدار نمی‌رسد

این استاد دانشگاه افزود: برای ایمن‌سازی بوستان‌ها اقدامات را از سازمان‌های ذی‌ربط آغاز کردیم. در گام نخست در پی بهینه‌سازی سازمان‌ها هستیم. در این شرایط سازمان‌های مربوطه باید پروژه‌ها را ارزیابی کنند، اما هنوز اقدامات به مرحله ارزیابی ریسک از بیرون نرسیده‌ایم. برای مثال در این اقدام اگر مسئول پروژه در حال نقاشی بر روی دیوار است باید نکات ایمنی را رعایت کند.

به گفته او اقدامات شهرداری برای ایمنی اماکن نتیجه‌بخش است. هرچند شهر تهران به شهر پایدار در افق 1404  محقق نمی‌شود.

منظمی تهرانی ادامه داد: برای مثال کودکی که از بالای سرسره در منطقه 15 افتاد و بر اثر ضربه مغزی فوت شد بر روی آسفالت افتاد. در حالی که هم‌اکنون پیمانکار باید از کف پوش مناسب استفاده ‌کند. هم‌اکنون پیمانکاران در صورت فعالیت باید قوانین شهر ایمن را بپذیرند، طبیعتا در روند فعالیت‌ها نکات ایمنی رعایت می‌شود.

او در پایان گفت: هنوز شهر ایمن در تهران محقق نشده است. هرچند تحقق این مهم زمان‌بر است.

//انتهای پیام:3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایمنی بوستان زهرا سلیمانی انجام شده شهر پایدار شهر پایدار برای مثال شهر تهران سازمان ها بوستان ها افق 1404 شهر ایمن پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟

به گزارش همشهری آنلاین، عبدالمطهر محمدخانی؛ رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در روزنامه همشهری نوشت، روسای جمهور در ادوار مختلف، سفرهای استانی به بخش‌های مختلف کشور را در دستور کار داشتند اما کلانشهر «تهران» به‌دلیل آنکه پایتخت و محل حضور وزارتخانه‌ها و مراکز دولتی است، هرگز جایگاهی در برنامه‌ها نداشت و از این‌رو شهرداری در همه ادوار تنها هزینه حضور دولت را پرداخت می‌کرد و در مواجهه با گره‌های موجود نمی‌توانست دولت را تمام‌قد با خود همراه کند که این روند مشکلات بسیاری را به تهران تحمیل کرد.
از سوی دیگر، شهرداری در برخی پروژه‌ها نیاز به همراهی دولتمردان دارد که هرگز از سوی دولت‌های گذشته عملیاتی نشده است. حضور شهردار تهران در هیأت دولت از همان روزهای ابتدایی رهاوردهای بسیاری برای شهر داشته ‌که یکی از آنها همراهی دولت برای انعقاد قراردادهای واردات واگن و وسایل حمل‌ونقل برقی و همچنین بازدید رئیس‌جمهور از جنوب پایتخت بود. روز پنجشنبه در یک رخداد کم‌نظیر، دولت سیزدهم تصمیم گرفت تا از بخش‌های مختلف جنوب تهران بازدیدی داشته باشد و طی دیدار با مردم، گره از مشکلات شهروندان باز کند؛ بازدیدی که برای نخستین‌بار طی ادوار مختلف انجام شده بود و شهروندان توانستند دغدغه‌های خود را با رئیس‌جمهور، وزرا و مدیران شهری به‌صورت همزمان در میان بگذارند. در این میان رئیس‌جمهور، وعده افتتاح چند مرکز درمانی و بیمارستانی را به مردم منطقه۱۷ داد؛ منطقه‌ای که در این زمینه دچار کمبود سرانه است. نوسازی بافت فرسوده نیز یکی از دغدغه‌های مردم در جنوب شهر تهران است که ارائه بسته‌های تشویقی و هماهنگی با شهرداری برای نوسازی در دستور کار رئیس‌جمهور قرار گرفت. مسئله کمبود برق و خاموشی نیز دیگر دغدغه مردم تهران به‌خصوص در فصل تابستان است که رئیس‌جمهور در این خصوص عنوان کرد: «با تولید ۸۰۰۰مگاوات برق، ناترازی رفع شده است.» همچنین بحث وجود بافت مسکونی در حریم ریلی راه‌آهن دیگر مطالبه شهروندان بود که دولت برنامه‌های خود را برای رعایت حریم ریلی و حل پلاک‌های مسکونی‌ تشریح کرد. در این دیدار خبری خوش به پایتخت‌نشینان داده شد: ۱۳هزار پلاک در منطقه۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به‌عنوان پلاک فرسوده هستند و درصورت موافقت هیأت دولت با امکان ساخت‌وساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی می‌شود و امکان ساخت ۳۰هزار واحد مسکونی فراهم خواهد شد. وزیر کشور نیز به همراه مدیران شهری بازدیدی از عملیات عمرانی فاز دوم پروژه بزرگراه شهید بروجردی، ابرپروژه باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا(س) و شن‌چاله‌ها داشت که برای رفع معارضان پروژه بروجردی نیز دستوراتی از سوی وی صادر شد. همچنین بنا شد تا دولت طرحی برای انتقال بازار آهن شادآباد ارائه کند. صیانت از حریم پایتخت دیگر موردی بود که در این بازدید بر آن تأکید شده است. یکی دیگر از موضوعاتی که سال‌ها مردم منطقه۱۷ را درگیر کرده، وجود تیرهای برق معارض و فرسوده بود و حضور این تیرها باعث سختی رفت‌وآمد خودروهای امدادی می‌شد که رئیس‌جمهور دستور جمع‌آوری این تیرها را دادند. بازدید صورت‌گرفته در ششم اردیبهشت‌ماه، آورده‌های بسیاری برای پایتخت‌نشینان به‌خصوص مردم جنوب شهر داشت و به یاری خدا، گره مشکلات چندین و چندساله پایتخت ‌باز خواهد شد. به‌نظر می‌رسد طی ادوار مختلف شهرداری این هماهنگی بین مدیریت شهری و دولت در نوع خود کم‌نظیر است و پیوند دولت خدمتگزار و شهرداری تهران با یکدیگر را می‌توان به‌عنوان مسیری برای بهبود چالش‌های موجود در پایتخت دانست که به‌عنوان یک الگو برای ادوار بعدی درنظر گرفته خواهد شد.

کد خبر 847383 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها علیرضا زاکانی شهرداری شهردارى تهران تهران

دیگر خبرها

  • ارزیابی ایمنی بیش از ۱۰۰۰ بوستان در تهران
  • جذب منابع پایدار با رویکرد حفظ و جذب مشتریان محقق می‌شود
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌‌های پایتخت
  • ایمن‌سازی بزرگراه‌ های پایتخت برای کاهش تصادفات؛ آغازطرح با بزرگراه آزادگان
  • ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت برای کاهش تصادفات/ آغازطرح با بزرگراه آزادگان
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت 
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • ایمن‌سازی ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در معابر پایتخت/ نصب ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر